Αγαπητοί μαθητές,

Σας εύχομαι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 ξεκινά πάλι το σχολείο με μαθήματα δια ζώσης. Θα σας σταλεί στο email σας και η βεβαίωση για τη μετακίνησή σας στο σχολείο. Όπως σίγουρα έχετε ακούσει, για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα πρέπει υποχρεωτικά να προμηθευτείτε δωρεάν το self test από ένα φαρμακείο (θα πρέπει να έχετε μαζί σας στο φαρμακείο τον ΑΜΚΑ σας και μια ταυτότητα). Σε περίπτωση που δεν σας βρει το ηλεκτρονικό σύστημα του φαρμακείου και δεν σας δώσει το τεστ θα επικοινωνήσετε με το σχολείο και θα αναφέρετε το πρόβλημα. Το ΤΕΣΤ πρέπει να γίνει από την Κυριακή μέχρι τη Δευτέρα πριν έρθετε στο σχολείο. Παρακαλώ να προσέλθετε σε ένα φαρμακείο και να παραλάβετε το τεστ σας.Αν χρειαστείτε οδηγίες χρήσης του self test που προμηθευτήκατε από το φαρμακείο μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο οδηγιών κάνοντας πατώντας στον παρακάτω υπερσύνδεσμο: https://youtu.be/uqy9EtE1uuE

Όταν κάνετε το τεστ και βγουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να δηλώσετε το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα εκτυπώσετε το αποτέλεσμα κάνοντας κλικ στον παρακάτω υπερσύνδεσμο: https://dilosi.services.gov.gr/login/?next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/

Αφού εκτυπώσετε στον εκτυπωτή σας από την πλατφόρμα το αποτέλεσμα, θα το προσκομίσετε στο σχολείο και θα το δείξετε στους καθηγητές πριν εισέλθετε στην τάξη σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε εκτυπωτή θα σας δοθεί από το σχολείο έντυπο που θα το συμπληρώσετε χειρόγραφα με το αποτέλεσμα του τεστ. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και την Πέμπτη.

 Μαθητής που δεν έκανε το τεστ δεν θα γίνει δεκτός στο μάθημα.

Προσοχή!!! Σύμφωνα με το Υπουργείο μπορείτε, αν δεν σας δώσει τεστ το φαρμακείο ( επειδή δεν θα σας βρίσκει το σύστημα),να πάτε σε μια δομή υγείας και να κάνετε rapid test.  Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας ρώτησα και μπορούν για παράδειγμα οι μαθητές που μένουν στο Ν. Πρέβεζας να πάνε την Κυριακή το πρωί από 08.00 έως 14.00 και να το κάνουν. Στους υπόλοιπους νομούς λογικά θα μπορείτε να απευθύνεστε στις κοντινές με τον τόπο κατοικίας σας δομές που γνωρίζετε ότι κάνουν Rapid Test και μέχρι τη Δευτέρα να πάτε και να το κάνετε εκεί. 

Επειδή την πρώτη μέρα σίγουρα θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, το σχολείο θα είναι ανοικτό από τις 17.00 και μπορείτε να τηλεφωνείτε για να βρούμε τρόπο να λύσουμε το πρόβλημα. Όσοι δεν έχουν κάνει το τεστ δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα σχολικά λεωφορεία. Μπορείτε να στέλνετε email στο espg@sch.gr αναφέροντας το πρόβλημα που συναντήσατε. Υπενθυμίζω ότι το τηλέφωνο του σχολείου είναι το 2682061511.

Εύχομαι να έχετε υγεία και θα χαρώ να σας δω στο σχολείο έπειτα από τόσο καιρό.

Ο Διευθυντής

Δημήτρης Κίστης

 

Οδηγίες για τα Self Test