Ανακοινώνουμε στους μαθητές μας οι οποίοι δεν μας έχουν δώσει τα προσωπικά τους e-mail να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου espg@sch.gr μήνυμα με τη διεύθυνση που χρησιμοποιούν. Εναλλακτικά μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά στο σχολείο στο τηλέφωνο 2682061511 κατά προτίμηση τις ώρες 18.00-19.30 όπου θα δώσουν τα στοιχεία τους και θα τους δοθούν διευκρινήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).  Το σχολείο μας συμμετέχει στον τρόπο αυτό διδασκαλίας κάνοντας χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eclass. Για να μπορέσετε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα θα χρειαστείτε κωδικούς σύνδεσης που είτε θα τις βγάλετε μόνοι σας είτε θα σας τις δώσει το σχολείο εφόσον επικοινωνήσετε με κάποιο τρόπο που προανέφερα στην πρώτη παράγραφο στην αρχή. Κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα Eclass.

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Τις επόμενες ημέρες θα ανεβάσω οδηγίες και πρόγραμμα μαθημάτων για αυτή τη μορφή διδασκαλίας. Κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης WEBEX .

Παρακαλώ να μπαίνετε τακτικά στην ιστοσελίδα του σχολείου και να ενημερώνεστε.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου

 

Οδηγίες για εξ’ αποστάσεως διδασκαλία